Webový portál o cestování a životě na Novém Zélandu

Pracovní víza

04.03.2019 VisitKiwiCZ Víza

Nový Zéland je krásná země a pokud byste zde chtěli zkusit žít či pracovat, musíte počítat s tím, že nejste sami, kdo má takové přání. Politika pracovních víz je tak klasickou mincí, která má dvě strany. Na jedné se Nový Zéland úzkostlivě brání jakékoliv nežádoucí migraci a ochraňuje pracovní trh v první řadě pro své občany. Na druhé se pak jako izolovaný ostrov s malým počtem obyvatel potýká s nedostatkem pracovníků s různou expertní kvalifikací a každá šikovná hlavička se tak počítá.

Pomineme-li turistická víza a Working holiday víza, která nejsou čistě pracovní, máme tu několik variant, jak zde pracovat. Připravte se na to, že získání těchto povolení nebude ve většině případů nic jednoduchého.

foto

Zdroj: PxHere

Krátkodobý pobyt

Tato víza jsou vám určena zejména pokud pro vás má místní zaměstnavatel práci na plný úvazek a je schopen si také obhájit, že tuto pozici musí díky vašim speciálním schopnostem či vzdělání nabídnout právě vám, a že vyčerpal všechny možnosti jak najít správného aspiranta mezi svými občany. Nemusí se přitom jednat pouze o specializované vysoce postavené pozice, ale zkrátka o jakékoliv zaměstnání, pro něž není v zemi dostatečné zastoupení. Ceněni jsou tu například kuchaři.

S těmito vízi můžete v případě, že práci neopustíte, pracovat až 5 let. Mohou vám také pomoci k získání povolení pobytu pro vaší rodinu.

Dále můžete využít možnosti studia, a to každý rok po dobu maximálně 3 měsíců, v rámci vzdělání ve vašem pracovním oboru pak neomezeně. 

  • STUDENSTKÉ VÍZUM

To je určeno výhradně pro ty, kteří jedou na Nový Zéland studovat. Tato víza vám pak umožní v menší míře i pracovat.

  • STUDY TO WORK

Jsou posledním typem dočasných víz, která jsou určena zejména těm, kteří zde dokončují studium a chtějí dále zůstat v zemi a pracovat.

Dlouhodobý pobyt

  • SKILLED MIGRANT VÍZA

Ideální příležitost pro ty, kteří mají kvalitní specializaci v některém z oborů, kterých je v zemi nedostatek. Více informací a výpis jednotlivých oborů získáte na webu imigračního úřadu. 

  • REZIDENTNÍ VÍZA

Tato víza jsou pak v podstatě nadstavbou výše uvedeného spolu se splněním mnoha dalších podmínek, při jejichž splnění je vám po dvou letech umožněno žádat přímo o rezidenturu.

Chcete-li se o vízech dozvědět více, neváhejte se podívat přímo na oficiální stránky imigračního úřadu Nového Zélandu, zadejte základní detaily a sami uvidíte, které z těchto možností pro vás připadají v úvahu.

Další možnosti

Možností a kombinací, jak získat víza na Nový Zéland je mnoho. Máte-li speciální požadavky, navštivte web Imigračního úřadu, ve kterém si sami v přehledném systému vyberete, co vám vyhovuje a doklikáte se tak k dalším důležitým informacím ohledně vámi vybraných víz.

Všechny možnosti pracovních i jiných víz najdete zde.

TIP: Více informací o hledání práce na Novém Zélandu naleznete v kategorii článků Práce.

Nový Zéland Working Holiday 2019
Přidat se ke skupině

Roční cestovní pojištění na Nový Zéland

Roční cestovní pojištění na Nový Zéland

Booking.com

Novinky na Váš email