Webový portál o cestování a životě na Novém Zélandu

Pracovní víza

04.03.2019 VisitKiwiCZ Víza

Nový Zéland je krásná země a pokud byste zde chtěli zkusit žít či pracovat, musíte počítat s tím, že nejste sami, kdo má takové přání. Politika pracovních víz je tak klasickou mincí, která má dvě strany. Na jedné se Nový Zéland úzkostlivě brání jakékoliv nežádoucí migraci a ochraňuje pracovní trh v první řadě pro své občany. Na druhé se pak jako izolovaný ostrov s malým počtem obyvatel potýká s nedostatkem pracovníků s různou expertní kvalifikací a každá šikovná hlavička se tak počítá.

Pomineme-lituristická vízaa Working holiday víza, která nejsou čistě pracovní, máme tu několik variant, jak zde pracovat. Připravte se na to, že získání těchto povolení nebude ve většině případů nic jednoduchého.

foto

Zdroj: PxHere

Krátkodobý pobyt

Tato víza jsou vám určena zejména pokud pro vás má místní zaměstnavatel práci na plný úvazek a je schopen si také obhájit, že tuto pozici musí díky vašim speciálním schopnostem či vzdělání nabídnout právě vám, a že vyčerpal všechny možnosti jak najít správného aspiranta mezi svými občany. Nemusí se přitom jednat pouze o specializované vysoce postavené pozice, ale zkrátka o jakékoliv zaměstnání, pro něž není v zemi dostatečné zastoupení. Ceněni jsou tu například kuchaři.

S těmito vízi můžete v případě, že práci neopustíte, pracovat až 5 let. Mohou vám také pomoci k získání povolení pobytu pro vaší rodinu.

Dále můžete využít možnosti studia, a to každý rok po dobu maximálně 3 měsíců, v rámci vzdělání ve vašem pracovním oboru pak neomezeně. 

  • STUDENSTKÉ VÍZUM

To je určeno výhradně pro ty, kteří jedou na Nový Zéland studovat. Tato víza vám pak umožní v menší míře i pracovat.

  • STUDY TO WORK

Jsou posledním typem dočasných víz, která jsou určena zejména těm, kteří zde dokončují studium a chtějí dále zůstat v zemi a pracovat.

Dlouhodobý pobyt

  • SKILLED MIGRANT VÍZA

Ideální příležitost pro ty, kteří mají kvalitní specializaci v některém z oborů, kterých je v zemi nedostatek. Více informací a výpis jednotlivých oborů získáte na webu imigračního úřadu. 

  • REZIDENTNÍ VÍZA

Tato víza jsou pak v podstatě nadstavbou výše uvedeného spolu se splněním mnoha dalších podmínek, při jejichž splnění je vám po dvou letech umožněno žádat přímo o rezidenturu.

Chcete-li se o vízech dozvědět více, neváhejte se podívat přímo na oficiální stránky imigračního úřadu Nového Zélandu, zadejte základní detaily a sami uvidíte, které z těchto možností pro vás připadají v úvahu.

Další možnosti

Možností a kombinací, jak získat víza na Nový Zéland je mnoho. Máte-li speciální požadavky, navštivte web Imigračního úřadu, ve kterém si sami v přehledném systému vyberete, co vám vyhovuje a doklikáte se tak k dalším důležitým informacím ohledně vámi vybraných víz.

Všechny možnosti pracovních i jiných víz najdete zde.

TIP: Více informací o hledání práce na Novém Zélandu naleznete v kategorii článků Práce.

Nový Zéland Working Holiday 2019
Přidat se ke skupině

Roční cestovní pojištění na Nový Zéland

Roční cestovní pojištění na Nový Zéland

Booking.com

Novinky na Váš email