Webový portál o cestování a životě na Novém Zélandu

Nedostal jsem vízum

25.03.2018 VisitKiwiCZ Víza

Nezískali jste vybraná víza? I to se bohužel stává. Nevěšte však hlavu, co se mělo stát, stalo se a určitě to má nějaké své budoucí opodstatnění. Z velké pravděpodobnosti už je po všem, ale pořád není všechno ztraceno.

 

JAKÉ JSOU VARIANTY?

NEPŘESTÁVEJTE ZKOUŠET

I když byla kvóta naplněna, ne všichni žadatelé splní podmínky procesu. Důležité jsou tak zejména první hodiny až dny po vyčerpání víz. Může se stát, že se díky neschválené žádosti uvolní další místo a vy musíte být tím, kdo po něm skočí. Nevzdávejte se a kontrolujte web ještě několik dní po uzavření kvót.

ZASE ZA ROK

Pokud vám ještě nebylo 36 let, máte šanci zkusit svoji příležitost znovu za rok a spoustu času se na cestu i další žádost dobře připravit. Varianta, že se to nepovede tu samozřejmě je, proto nečekejte s žádostí na poslední chvíli a nechte si pár let rezervy, ať máte šanci splnit věkové podmínky. Pokud je Zéland vašim snem, dříve nebo později se to podaří!

JINÁ LOKALITA

Byli jste připraveni odcestovat a doma už tak nějak zůstat nechcete nebo už to nejde? Jeďte jinam. Na světě je obrovské množství krásných míst. Procvičte si jazyk, naučte se nový, poznejte nové kultury nebo si najděte práci v oboru a získejte zkušenosti ze zahraničí. Za rok to můžete zkusit znova. Co třeba Austrálie?

 

VÍZUM DOSTAL JEN JEDEN Z PÁRU

Tohle je situace, která děsí každého zamilovaného. V tu chvíli se mění sen v noční můru, ale pořád není třeba věšet hlavu. Možností na záchranu vztahu je několik:

NEJEDE JEDEN, PROTO ANI DRUHÝ

Tato varianta vás určitě hned napadla, ale zvažte to. Jeden z vás právě získal příležitost, kterou už nikdy jindy v životě podruhé nedostane. Pokud totiž svoje víza nevyužijete, navždy propadnou. Nemůžete je předat nikomu jinému ani o ně zažádat znovu, jsou fuč! No nebyla by to škoda? Na WHS víza bohužel nejde aplikovat partnerské vízum, takže s touto variantou nepočítejte.

ZLOM ROKU

Po získání víza máte rok na odcestování do země (na Nový Zéland) a po prvním vstupu další rok na pobyt. Můžete tedy vyčkat do krajní doby platnosti (březen dalšího roku) a odjet. Váš partner nebo partnerka pak může zažádat o víza znovu v březnu a v případě úspěchu za vámi za měsíc dorazit. Pokud ani to neklapne, může přijet alespoň na 3 měsíce na cestovní víza. Potom se můžete vrátit společně domů nebo ten, kdo zůstává, bude muset za další dobu pobytu vydělat rozkutálené dolary.

JINÉ VÍZUM

WHS není jedinou možností, jak se dostat do země. Nejjednodušším způsobem je odcestovat na 3 měsíční turistické vízum. S tím si pak buď můžete vystačit, anebo se pokusíte sehnat práci v poptávaném oboru a získat tak na místě víza pracovní. Pracovní vízum z ČR se získává velice těžko, protože pro jeho žádost už musíte mít nabídku práce a potvrzení od zaměstnavatele. Další možností je získání SSE víz (Supplementary seasonal visa), což jsou sezonně pracovní víza, díky kterým jste oprávněni pracovat pro zaměstnavatele v oblasti Otago, na vinicích nebo ovocných sadech.

Nevzdávejte se svých snů, nevěšte hlavu a bojujte za to, co chcete. Uvidíte, že pokud budete vytrvalí, výsledek se dostaví. Přejeme vám hodně štěstí, ať už vaše cestovatelské boty vykročí jakýmkoliv směrem.

Festival

 

Cestovní pojištění na Nový Zéland

Náramky Nový Zéland Giorico

Novinky na Váš email

Nový Zéland Working Holiday 2019
Přidat se ke skupině